Happy stones stiften

Happy stone met verfstiften

Met goede happy stones stiften wordt het maken van mooie stenen een stuk leuker. Niet alleen zijn de kleuren veel levendiger maar ook het gebruik is veel fijner. Dit komt omdat de verf geleidelijk uit de stift loopt en dus ook egaal op de happy stone komt. Maar wat zijn nou de beste stiften voor happy stones?

Hieronder lees je meer over happy stones stiften. Je kan hier kijken voor ander materiaal voor happy stones. Ook kan je op mijn website meer informatie vinden over happy stones maken.

Deze happy stones zijn met stiften getekend

Wat zijn goede happy stones stiften?

Goede stiften voor happy stones zijn verfstiften die goed dekken en waar je weer overheen kan schilderen. Veel van deze stiften hebben verf op basis van acryl of water en zijn er in alle prijsklassen. De stiften die ik zelf het liefst gebruik zijn Posca verfstiften, verderop lees je daar meer over. Deze stiften zijn wel wat duurder maar ook erg goed. Gelukkig zijn er ook goedkopere stiften te vinden.

Soorten stiften

Hier vind je verschillende soorten stiften die je kan gebruiken voor je happy stones. Zoals je misschien al verwacht zijn dit vooral verfstiften op acryl- of waterbasis. Uitzondering zijn de wat dunnere permanente markers die geschikt zijn voor het fijnere werk.

Posca verfmarkers

De verfstiften van Posca zijn mijn favoriete stiften om happy stones te maken. Je kan ze vinden onder de naam verfmarkers of paint markers en ze zijn te koop in een aantal uitvoeringen. Ze zijn er in 66 kleuren en met acht soorten punten. Van een aantal maten kan je ook extra punten (tips) kopen. Dat is handig als je punt beschadigd is en er nog verf in de stift zit. Je leest hier alles over deze Posca stiften.

Posca stiften kopen?

Bij deze winkels kan je online jouw Posca stiften kopen:

Molotow acrylstiften

Ook andere verfstiften worden veel gebruikt om op happy stones te tekenen en schilderen. Een van de beste merken naast Posca is Molotow. Een groot voordeel van Molotow acrylmarkers is dat je ze na kan vullen. Net als bij Posca zijn ook voor de Molotow stiften losse punten ( tips ) te koop. Het merk is iets minder bekend dan Posca maar wordt veel gebruikt in studio’s en door kunstenaars. En ook deze verfstiften zijn erg goed voor vrolijke stenen.

Molotow acrylstiften kopen?

Bij deze winkels kan je online jouw Molotow stiften kopen:

Andere verfstiften voor happy stones

Als je wat minder uit wil geven aan stiften voor happy stones zijn er ook andere merken verfstiften te koop. Zowel bij Bol.com en Amazon.nl vind je een groot assortiment. Zelf gebruik ik naast mijn Posca stiften ook andere stiften voor mijn happy stones. Als je een wat goedkopere set zoekt zijn deze misschien wel iets:

CREACOL acrylstiften set

Deze set acrylstiften van CREACOL is een mooie set om mee te beginnen. In de set vind je 24 verfstiften, sjablonen én carbonpapier om tekeningen over te trekken. Ook bevat de set nog eens vijf reservepunten waarmee je een versleten punt kan vervangen. De verfstiften hebben mooie dekkende kleuren die goed hechten op je stenen. Wil je liever nog wat meer kleuren dan is een van de sets hieronder een goed alternatief.

24-delige acrylstiftenset van CREACOL
CREACOL acrylstiften, 24 stuks – Bol.com

Deze stiften kopen?

Deze set stiften met sjablonen, reservetips en carbonpapier is te koop bij Bol.com.

Efimeso acrylstiften

In deze 60-delige set stiften vind je 5 x 12 kleuren. Van neon en klassiek tot glitter en metallic. De puntdikte is 0.7 mm wat genoeg is om te kleuren en om lijntjes te zetten. Je moet soms goed schudden en de punt vaak indrukken om de stiften te gebruiken. Wel merk ik dat de punten best snel indrogen, maar als je dan weer even pompt werken ze weer.

Deze stiften kopen?

Deze set stiften voor happy stones is te koop bij Amazon.nl.

N/Zmilla acrylstiften

Ook heb ik sinds een tijdje deze 30-delige set stiften van N/Zmilla. In deze set vind je 30 kleuren, waaronder zilver en goud. Net als de vorige set hebben ook deze stiften een punt van 0.7 mm. De verf van deze stiften dekt prima. Zorg er wel voor dat je stenen goed schoon zijn. De kwaliteit van deze stiften lijkt erg op de Mibote set die ik hiervoor had en die beviel mij erg goed!

Deze stiften kopen?

Ook deze set verfstiften is te koop bij Amazon.nl.

Goedkope acrylstiften

Natuurlijk zijn er veel meer goedkope acrylstiften te koop. Vaak vind je ze bij de Action, Pipoos en andere hobbywinkels. Let er bij goedkopere verfstiften wel op dat je de verf goed laat drogen voor je vernis aanbrengt. Anders heb je de kans dat de kleuren uit gaan lopen en dat is zonde. Wil je jouw goedkope happy stones stiften online bestellen kijk dan eens naar het aanbod bij de volgende winkels:

Meer stiften voor happy stones

Ik gebruik naast mijn Posca stiften en acrylstiften ook een paar andere stiften voor mijn happy stones. Deze kies ik vooral voor het maken van dunne outlines of om een wit glanslijntje te maken. Misschien heb je al een aantal permanente markers thuis liggen. Probeer deze dan eerst eens uit. En anders heb je misschien iets aan het lijstje hieronder.

Zwarte stiften

Zwarte stiften gebruik ik meestal om de outlines op mijn happy stones te maken. Deze breng ik altijd als laatste aan als de verf goed is gedroogd. Zou je dit als eerste doen dan heb je namelijk kans dat je met het inkleuren over de lijntjes gaat. Ik heb dunne permanente markers met verf en op alcoholbasis.

Edding paint marker zwart

Deze stift heeft een dikte van 0,8 mm en door de speciale punt kan je hier goed dunne en dekkende lijntjes mee maken.

Edding paint marker zwart

Deze stift kopen?

Bij deze winkels kan je online de Edding paint marker zwart kopen:

Sakura Pigma Micron

Ook deze zwarte fineliners van Sakura Pigma Micron vind ik erg fijn in gebruik. De zwarte inkt heeft veel pigment en dekt goed op geverfde stenen. Zorg er wel voor dat je zowel de verf als de inkt goed laat drogen. In deze set vind je zes puntdiktes van 0.2 mm tot 0.5 mm.

Set fineliners van Sakura Pigma Micron

Deze stift kopen?

Bij deze winkels kan je online de Sakura Pigma Micron set kopen:

Sharpie twin tip

De Sharpie twin tip is een permanente marker met sneldrogende inkt. Je kan deze stiften rechtstreekt op happy stones gebruiken en over verf heen tekenen. Deze handige stift heeft een fijne punt van 0.9 mm en een extra fijne punt van 0.5 mm.

Sharpie twin tip met een fijne en extra fijne punt

Deze stift kopen?

Bij deze winkels kan je online de Sharpie twin tip kopen:

Witte stift

Witte stiften gebruik ik om een glanslijntje te maken of om bijvoorbeeld oogjes in te kleuren. Ook gebruik ik wit wel eens om iets te corrigeren als ik ben uitgeschoten met inkleuren. Witte stiften zijn altijd op verfbasis omdat deze anders niet dekkend zijn.

Edding paint marker wit

Ook deze stift heeft een dikte van 0,8 mm en een speciale punt om goed dunne en dekkende lijntjes mee te kunnen maken.

Edding paint marker zwart

Deze stift kopen?

Bij deze winkels kan je online de Edding paint marker wit kopen:

Aan de slag met happy stones

Je ziet het, er zijn veel soorten stiften die je voor happy stones kan gebruiken. Misschien heb je thuis al goede stiften waar je meteen mee aan de slag kan. En anders biedt het overzicht hierboven je genoeg informatie om goede stiften uit te zoeken. Kom je er niet uit dan kan je altijd even binnen lopen bij een hobbywinkel.

Hier vind je meer happy stones materiaal dat handig is tijdens het beschilderen van stenen. En hier vind je meer informatie als je happy stones wil maken maar niet weet hoe je moet beginnen.