Happy stones verf

Een foto van een van mijn happy stones

Happy stones worden met verf of met stiften gemaakt. Wil je happy stones verven dan wordt er meestal acrylverf gebruikt. Deze verf is heel makkelijk te gebruiken en droogt erg snel. Acrylverf dekt goed en als een laag droog is kan je er weer overheen schilderen

Wat ook handig is, is dat je de kleuren vooraf kan mengen. Zo kan je dus je eigen kleuren maken. Als je happy stones gaat verven is acrylverf dus een goede oplossing. Met acrylverf voor happy stones kan je namelijk alle kanten op.

Hieronder lees je meer over deze fijne verf voor stenen. En hier vind je nog veel meer handig materiaal voor happy stones. Wil je ook aan de slag? Dan vind je hier nog leuke tips voor wie zelf happy stones wil maken.

Wat is acrylverf

Acrylverf is een dekkende verf op waterbasis. De kleur van de verf wordt bepaald door de kwaliteit en hoeveelheid pigment in de verf. Hoe beter het pigment en hoe meer er in de verf zit hoe beter deze dekt. Ook zijn de kleuren van een goede acrylverf vaak helderder dan van een goedkope variant. Nu weet je waar het prijsverschil vandaan komt.

Naast water en pigment zit er ook een bindmiddel (acrylaat) in acrylverf. Dit zorg ervoor dat deze verf wat dik is als deze uit de tube of pot komt. Met water is de verf trouwens te verdunnen. Als acrylverf eenmaal is gedroogd blijft een goed dekkende verflaag over. Hier kan je weer overheen verven.

Foto van een tube rode acrylverf, geschikt voor het verven van happy stones

Acrylverf voor happy stones

Om happy stones te verven is acrylverf prima te gebruiken. Door de dikte van de verf kan je deze met een penseel of verfspons makkelijk op de steen aanbrengen. Meestal zal de verf goed dekken, maar als je een poreuze steen hebt kan je deze eerst met gesso behandelen. In plaats van verf kan je ook acrylstiften voor happy stones gebruiken. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft.

Acrylverf van Royal Talens en Winsor & Newton

Zoals je al kon lezen is deze happy stones verf er in diverse kwaliteiten en prijsklassen. Hieronder vind je de goede acrylverf van zowel Royal Talens als Winsor & Newton. Allebei bekende merken die door veel professionals worden gebruikt. Van beide merken is er zowel een goedkopere als een professionele serie:

Amsterdam Standard acrylverf

De Amsterdam Standard Series is een voordelige maar erg goede acrylverf. Deze verf van Royal Talens is er in complete sets maar de tubes zijn ook los te koop. Zo kan je beginnen met een klein aantal tubes en je kleuren later uitbreiden. Ook kan je een kleur bij kopen als deze op is. Er zijn sets van een paar tot 90 kleuren te koop. Voor happy stones is de acrylverf goed te gebruiken.

Deze acrylverf kopen?

Bij deze winkels kan je online jouw Amsterdam Standard acrylverf kopen:

Amsterdam Expert acrylverf

De Amsterdam Expert Series is een acrylverf met een nog hogere kwaliteit. Bij deze verf is gebruik gemaakt van een hoge kwaliteit pigment waardoor deze nog intensere kleuren heeft. In deze serie zijn 70 kleuren beschikbaar die los te koop zijn en in sets. Ook deze verf is voor happy stones goed bruikbaar, al is deze wel wat prijziger.

Deze acrylverf kopen?

Bij deze winkels kan je online jouw Amsterdam Expert acrylverf kopen:

Winsor & Newton Galeria acrylverf

Galeria Acrylic is de voordelige serie acrylverf van Winsor & Newton. Deze verf is makkelijk aan te brengen en droogt snel. En dankzij de goede pigment zijn de kleuren erg diep. In deze serie zijn 60 kleuren beschikbaar. De Galeria Acrlyic is te koop in sets en als losse tubes en zijn goed te gebruiken voor happy stones.

Deze acrylverf kopen?

Bij deze winkel kan je online jouw Winsor & Newton Galeria acrylverf kopen:

Winsor & Newton Professional acrylverf

Professional Acrylic is de hoogste kwaliteit acrylverf van Winsor & Newton. Deze verf is makkelijk aan te brengen maar moet wat langer drogen. De kleuren zijn nog helderder dan bij de Galeria Acrlyic. De Professional Acrylic is leverbaar in losse tubes en is beschikbaar in 79 kleuren. Of je deze dure verf wil gebruiken om happy stones te verven is een andere vraag.

Deze acrylverf kopen?

Bij deze winkel kan je online jouw Winsor & Newton Galeria acrylverf kopen:

Andere happy stones verf

Natuurlijk is er ook voordeligere verf voor happy stones te vinden. Nadeel van deze goedkopere acrylverf is dat de kleuren vaak niet los te koop zijn. Bovendien zullen ze niet de beste soorten pigment gebruiken, zoals wel door Royal Talens en Winsor & Newton wordt gedaan. Toch is ook deze acrylverf voor happy stones goed te gebruiken. Zeker als je de stenen goed schoon hebt gemaakt en eventueel een laagje gesso hebt gegeven. Hieronder vind je een paar voorbeelden:

Mont Marte acrylverf set

In de Mont Marte acrylverf sets vind je tubes van 36 ml. Een prima set en beschikbaar met 18, 24, 36 of 48 kleuren.

Deze acrylverf kopen?

Je kan de Mont Marte acrylverf online kopen bij Amazon.nl.

Zenacolor acrylverf set

In de complete Zenacolor acrylverf set vind je 24 tubes verf van 12 ml. Daarnaast bevat de set tien penselen en een palet om kleuren te mengen. Met deze set ben je dus in één keer klaar.

Deze acrylverf kopen?

Je kan de Zenacolor acrylverf online kopen bij Amazon.nl.

Artecho acrylverf set

In deze Artecho acrylverf sets vind je 18 flesjes met een inhoud van 59 ml, hier kan je dus even mee vooruit. Omdat de set flesjes heeft i.p.v. kan je hier erg handig mee werken. Deze set is er ook met 24 kleuren. Penselen en palet zitten hier nog niet bij en moet je dus nog los kopen.

Deze acrylverf kopen?

Je kan de Artecho acrylverf online kopen bij Amazon.nl.

Decoratieve strepen acrylverf

Nog meer acrylverf

Zoek je toch andere acrylverf om stenen te verven? Bij Amazon.nl en Bol.com vind je nog veel meer soorten. Klik op een van de links hieronder om te zien welke sets zij allemaal verkopen. Let er wel op dat je acrylverf koopt en geen ander soort verf. Behalve bij deze webwinkels kan je ook terecht bij je lokale hobbywinkel.

Acrylverf kopen?

Bij deze winkels kan je online jouw acrylverf kopen: