Veel gestelde vragen over happy stones

Enkele happy stones

Op deze site lees je alles over happy stones. Niet alleen wat het precies zijn maar ook hoe je deze beschilderde stenen maakt. Via het menu bovenaan vind je al deze informatie. Hieronder vind je een aantal veel gestelde vragen over happy stones. Handig als je in een oogopslag meer over deze vrolijke stenen wil weten.

Vraag en antwoord

Wat zijn happy stones?

Een happy stone is een vrolijke steen die door iemand is versierd en ergens is neergelegd. Je kan deze mee naar huis nemen, laten liggen of ergens anders verder laten zwerven.

Wie heeft happy stones bedacht?

De eerste happy stone is in 2005 bedacht door Megan Murphy. Zie liet een steen achter op een strand bij Cape Cod. Inmiddels maken mensen over de hele wereld ze.

Zijn er nog andere namen voor happy stones?

Happy stones worden ook wel doodle stones genoemd. Ook zijn ze soms bekend onder de naam zwerfstenen of zwerfkeien. Dit laatste is echter niet juist omdat daar stenen mee worden bedoeld die door gletsjers en ijskappen zijn meegevoerd.

Wat doe je met happy stones?

Als je een happy stone vindt kan je er mee doen wat je wil. Vind je de steen mooi dan neem je hem mee naar huis. Je kan hem ook laten liggen voor een ander of ergens anders neerleggen. Als er op de achterkant een Facebook-groep staat kan je de steen daar aanmelden o.v.v. het nummer op de steen. Zo kan de maker zien waar de steen rondzwerft.

Waar koop je happy stones?

Happy stones maak je zelf of kan je buiten vinden. Je kan wél stenen kopen om happy stones mee te maken. Je koopt ze bij bouwmarkten en tuincentra. Veel leuker is het om zelf stenen te zoeken voor happy stones. Zoek bij rivieren en op het strand voor mooie gladde stenen.

Hoe maak je happy stones?

Happy stones maak je met gladde kiezels. Eerst maak je de steen goed schoon, hierna kan je hem eventueel een laag gesso geven. Versier de steen met verf en stiften en laat drogen. Wil je de steen ergens achter laten dan kan je hem nog vernissen.

Wat kan je gebruiken voor happy stones?

Voor happy stones kan je het best acrylverf, Posca stiften, andere verfstiften of permanente markers gebruiken. Acrylverf geeft een mooie dekkende laag. Je kan de steen voorbereiden met gesso en beschermen met vernis.

Welke stiften voor happy stones?

De fijnste stiften om happy stones te maken zijn verfstiften of acrylstiften. Deze geven een dekkende en watervaste laag en dus een mooi resultaat. Bekend zijn de Posca stiften maar er zijn ook veel andere merken.

Wat zijn Posca stiften?

Posca stiften zijn verfstiften (of paintmarkers) met verf op waterbasis. Met Posca stiften kan je op alle ondergronden een dekkende en watervaste laag maken. Ze zijn er in 66 kleuren en met 8 verschillende punten.

Waar wordt gesso voor gebruikt?

Gesso is een primer die je vooraf op de ondergrond aanbrengt. Hierdoor hecht de verf beter en kan je deze makkelijker verwerken. Gesso is er in wit, zwart of transparant.

Waar wordt vernis voor gebruikt?

Vernis is een transparante lak die je schilderwerk beschermt tegen uv-licht, vocht en vuil. Als je tekening klaar is kan je deze vernissen met vloeibare vernis of een spuitbus.