Waar kan je happy stones zoeken en verstoppen

Waar kan je happy stones zoeken en verstoppen

Wil je weten waar je happy stones kan zoeken of verstoppen? Dan lees je daar hier alles over. Want hoewel de stenen door het hele land te vinden zijn moet je wel op een aantal dingen letten. Zo houd je het zoeken en verstoppen van happy stones leuk voor iedereen.

Hieronder vind je wat handige informatie zodat je weet waar je happy stones kan zoeken. Dat maakt het vinden van deze leuke stenen toch net wat makkelijker. En kijk hier als je wilt weten hoe je zelf happy stones kan maken. Want maken en verstoppen is eigenlijk net zo leuk als zoeken.

Happy stones zoeken

Je kan beginnen met het zoeken van happy stones zodra je de deur uit stapt. Want mensen door heel het land maken en verstoppen deze geschilderde stenen. Je kan ze vinden in steden en dorpen, in parken en bossen. Meestal zijn ze goed zichtbaar maar bij sommigen moet je heel goed je best doen, bijvoorbeeld bij geocachen. Gelukkig zijn de meeste happy stones makkelijk te vinden.

De meeste mensen leggen de stenen weg tijdens hun dagelijkse wandeling. Bijvoorbeeld met de hond of het welbekende ommetje. Vaak kom je ze dan ook op dezelfde plekken tegen. Heb je er eenmaal eentje gevonden dan is de kans groot dat je er daar vaker een vindt.

Happy stones op Facebook

Heb je nou geen idee waar je moet zoeken? Kijk dan eens op Facebook bij de groep Kei Tof. Deze groep heeft inmiddels zo’n 70-duizend leden en je vindt er dan ook heel veel informatie. Niet alleen voorbeelden van gemaakte en gevonden stenen maar ook tips waar je ze kan vinden. Je moet wel zijn aangemeld bij Facebook en de groep om hier te kunnen kijken.

Wil je weten waar er in jouw regio happy stones zijn te vinden? Zoek dan op Facebook naar de zoekterm ‘happy stones woonplaats’ waarbij je woonplaats vervangt door jouw woonplaats. In mijn geval kom ik dan uit bij happy stones Utrecht. Kan je jouw plaats niet vinden dan kies je een wat grotere plaats in je omgeving.

Een paar dingen

Tijdens het zoeken moet je met een paar dingen rekening houden. Haal bijvoorbeeld nooit een beschilderde steen uit iemands voortuin. Dit klinkt logisch maar gebeurt toch vaak. Ook liggen ze wel eens op het kerkhof (daar later meer over) en ook die laat je liggen. Loop je in de natuur dan zoek je ze op en langs paden en bij bankjes. Verniel nooit bloemen, planten en struiken om stenen te zoeken… daar liggen ze toch niet.

Je kan happy stones overal vinden

Waar kan je happy stones verstoppen?

Heb je je lekker uitgeleefd met je knutselmateriaal en een paar mooie happy stones gemaakt? Dan kan je die natuurlijk thuis een mooi plekje geven, maar nog leuker is het om iemand anders blij te maken. Je kan jouw gemaakte stenen eigenlijk overal neer leggen. Zowel in de bewoonde wereld als in de natuur. En ook hierbij moet je op een aantal dingen letten.

In steden en dorpen

Leg jouw happy stones altijd in de openbare ruimte maar zorg dat ze niemand tot last zijn. Leg ze bijvoorbeeld op een parkeerautomaat, op een oranje brievenbus of op of naast een bankje. Mensen zullen ze daar sneller zien liggen dan op andere plekken. Leg ze nooit in tuinen (behalve als het je eigen tuin is), op stoepjes voor deuren of in winkels. Gewoon buiten op een goed toegankelijke en openbare plek is het best.

In de natuur

Je kan happy stones ook vaak in de natuur vinden. Als jij ze daar verstopt leg ze dan alleen bij plekken waar toch al mensen komen. Dus op bankjes, bij een picknicktafel of bij een informatiebord. Leg ze nooit in de natuur want dat kan schade toebrengen. Je bewerkt de happy stones namelijk met een primer, met acrylverf en met vernis. En deze stoffen horen gewoon niet in de natuur. Het is bovendien ook niet de bedoeling dat mensen door beplanting gaan struinen om stenen te vinden.

Op het kerkhof

Soms laten mensen happy stones achter op het kerkhof. Doe dat niet! Mensen die een dierbare komen bezoeken zitten niet te wachten op happy stones, hoe goed de bedoeling ook is. Soms laten mensen een mandje stenen achter bij de ingang van de begraafplaats. Iemand kan dan zelf kiezen of die een steen meeneemt en op een graf legt. Maar de kans bestaat dan dat anderen ze toch op graven neer gaan leggen waar het niet de bedoeling is. Dus nogmaals, niet doen!

De achterkant van een happy stone met Facebook groep en postcode

Weten waar je steen blijft?

Verstop je jouw happy stones en wil je weten waar deze naartoe zwerft? Wordt dan lid van een Facebook-groep als Kei Tof (of een lokale variant) en vermeld deze groep mét een klein Facebook logo achterop de steen. Je kan er ook de vier cijfers van je postcode op zetten en dan hopen dat iemand de gevonden steen aanmeldt. De kans is niet groot maar niet geschoten is altijd mis! Zoek af en toe op de vier cijfers en kijk of je jouw stenen terug ziet.

Ook als je zelf een steen hebt gevonden kan je deze op die manier aanmelden. De maker zal het net zo leuk als jij vinden om te weten waar zijn of haar happy stones terecht zijn gekomen.